Skimmer i Hemslöjdsgalleriet – Hannah Lundberg ställer ut

11241362_364453433761638_476866494_n

Vi är mycket stolta över att en av Himnaverkets hantverkare – guldsmeden Hannah Lundberg – ställer ut i Hemslöjdens utställningslokal Slöjdgalleriet 20 aug-17 sept 2016. Vernissagen är på lördag kl 12:00 och utställningen öppnas av lektor Jan Sjögren. Om ni inte varit i Hemslöjdens butik och lokaler tidigare rekommenderar vi varmt ett besök! Ni hittar dem på Storgatan ovanför Stora Torget, i ett gammalt rosa hus på höger sida.

Mitt i slutruschen tog sig Hannah tid att svara på våra nyfikna frågor. Här kommer en exklusiv förhandstitt in i en hantverkares vernissageförberedelser och tankar kring sin utställning.

Hej Hannah! På lördag smäller det! Hur länge har du jobbat inför utställningen?
Svårt att svara på, min skapandeprocess har lite olika faser… I tanken startade jag redan förra hösten men det var i våras som jag rent hantverksmässigt började bearbeta utställningen. Min startsträcka är lång, sen arbetar jag intensivt i verkstad för att ta fram modeller som omarbetas eftersom. Sista touchen läggs dagarna innan utställning.

Vad har utställningen för tema?
Utställningens tema är Sommarminnen från havet. Jag är uppvuxen vid kusten och har gestaltat glimtar av mina barndomsminnen.

Hur känns det så här två dagar innan vernissagen?
Såhär två dagar innan utställningen känns det jättebra, Idag skall alla bitar bli klara, den där sista lilla kollen så allt ser bra ut, så bygger vi i morgon och pratar med pressen.

Vad är svårast med att skapa en utställning?
Största svårigheterna att skapa en utställning för mig är att begränsa mig i slutskedet, det har blivit en del ”kill your darlings”.

Vad är roligast?
Det roligaste är ju att få visa upp det man brinner för, att få ta sig tid att skapa det man verkligen vill.

Vad betyder utställningsformatet för dig som hantverkare?
Utställningen som medium ser jag som en kanal att nå ut med mitt konsthantverk, ett tillfälle att få visa bredden av min verksamhet och utmana mig själv lite också så klart. Det är sånna här utmaningar som utvecklar och driver mig framåt mitt konstnärskap.

Var hittar vi dig annars?
Annars kan ni hitta mig i butiken Format29, Hunnerberggatan i Linköping, där har jag min verkstad och utför traditionellt guldsmide i form av reparationsarbeten och beställningar.

hlogga

 

13265848_130187930723715_2377253463429608781_n

 

Vernissagekort Hannah Lundberg

Vernissagekort Hannah Lundberg 2